dinsdag 3 mei 2011

Kom naar de bijeenkomst over de Wereld vrouwen conferentie

Uitnodiging
zaterdag 7 mei 2011 - 17.00 tot 21.00 uur te Amsterdam


Bijeenkomst over de eerste Wereldvrouwenconferentie van basisvrouwen
Venezuela 2011
bij DIDF/DVA - Ite Boeremastraat 1 - 1054 PP Amsterdam

“Vrouwen doorbreken grenzen – Vamos mujeres!”


Beste vrouwen, vriendinnen, vrienden en bekenden,
Met Pasen was het weer in Nederland bijna net zo mooi als in Venezuela tijdens de internationale conferentie van basisvrouwen begin maart van dit jaar! Warm was ook de gastvrijheid en de ervaring om met zoveel strijdbare vrouwen uit de hele wereld bij elkaar te zijn en vriendschappen te kunnen sluiten. Acht vrouwen waren afgevaardigd om basisvrouwen uit Nederland te vertegenwoordigen op de Wereldvrouwenconferentie van basisvrouwen Venezuela 2011.



Velen van u hebben interesse getoond en steun in vele vormen gegeven aan de voorbereidingen van deze conferentie. We nodigen u daarom graag uit voor een avond over de ervaringen van vrouwen uit Nederland die samen met vele strijdbare vrouwen uit de hele wereld deze unieke conferentie tot stand hebben gebracht. Uniek omdat het de eerste zelfgeorganiseerde Wereldvrouwenconferentie van basisvrouwen is. Uniek, maar niet eenmalig: in Venezuela is besloten over vijf jaar een tweede wereldvrouwenconferentie van basisvrouwen te houden.
Een groots project waaraan op dit moment actieve vrouwen uit meer dan 50 landen deelnemen. Zij komen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren, internationaal de banden aan te knopen, om elkaar wederzijds te steunen in de wereldwijde strijd voor de bevrijding van de vrouw.


Het doel van alle inspanningen om dit geweldige project tot een succes te maken is om de strijdbare vrouwenbeweging in de wereld en in ieder land te versterken. Om samen te werken over lands- en taalgrenzen heen. Om te vechten voor de bevrijding van de vrouw, tegen de uitbuiting van arbeidsters en arbeiders in de hele wereld door het imperialisme, te strijden tegen honger, tegen armoede, oorlog, massawerkloosheid, tegen vernietiging van het milieu.
Voor een andere, rechtvaardige wereld die wij willen, een menswaardige toekomst!


We hopen u te zien en te spreken op


zaterdag 7 mei 2011 van 17.00 tot 21.00 uur


bij DIDF/DVA
Ite Boeremastraat 1
1054 PP Amsterdam


Bereikbaar met tram 17, halte Kinkerstraat/ten Katestraat (het korte stuk van de markt aflopen en bruggetje over)


op het programma:
- soep, brood, salade en iets te drinken
- een levendige presentatie over de ervaringen van de Nederlandse vrouwen in Venezuela
- discussie over de perspectieven van de Wereldvrouwenconferentie en de versterking van de strijdbare vrouwenbeweging in Nederland – geïnspireerd door de strijdbare en enthousiaste 8 maartviering in Amsterdam
- muziek


een warme groet, namens delegatie en voorbereidingsgroep Wereldvrouwenconferentie-NL,


Halinka Augustin 06-30282410
Jane Possel 06-24147710


Voor meer informatie: www.wereldvrouwenconferentie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten